Friday, June 19, 2015

EASY CLICK TO OUR PRODUCT LIST

Thursday, January 15, 2015

Tilam dan Bumper untuk bakul baby

Latest

Bakul Baby cenderahatirotan , kini di datangkan dengan Tilam baby.... Tilam kekabu , sms/whatsapp 013-5336173 untuk tempahan

 Bakul rotan dan tilam


Ni lah tilam dan bumper nya



whatsapp/call/sms : 013-5336173

Saturday, November 15, 2014

Now Our Moses Basket comes with Stand






ORIGINAL STAND



UPGRADE LAGI...TAMBAH PALANG KELAMBU



NI LAH HASILNYA
**** Jangan risau ,palang kelambu tu tak mau guna angkat je, dia bukan lekat terus***

Update!!!!

Disebabkan permintaan Ramai yang mahukan palang kelambu ala-ala english

saya Kini sediakan palang kelambu menegak ke atas

makanya

Boleh la puan-puan dekorate atau pasangkan kelambu Ala-ala english seperti gambar d bawah ye





video

Video Ianya benar-benar rocking oooooo

forget about buaiyan konvesional dah
cukup Rocking Stand  dari cenderahati rotan ini




U all boleh jadikan bakul berendoi juga.
Jimat la dari U all nak sewa beratus ringgit lebih baik beli sekali sahaja dari kami
Seiapa yang buat acara berendoi, u all boleh kasi sewa, 3 kali sewa rasanya dah balik modal

U all pilih lah dari 3 basket untuk rocking basket tu ye



pls call/sms/whatsapp for Query

013-5336173


Thursday, November 6, 2014

CENDERAHATI BAKUL BABY

Anda memikirkan cenderahati untuk baby yang baru lahir atau untuk baby anda yang bakal lahir....dapatkan bakul yang "Niche" amat sesuai untuk keperluan anda...pasti dihargai apabila anda jadikannya sebagai cenderahati.......


1. BABY BASKET a.k.a MOSES BASKET


Do you really need a Baby Moses Basket? For many new parents, the answer is yes. A Baby Moses Basket is the perfect way to keep your baby by your side anywhere in the house. It’s also great to take with you when you go visiting.
THERE A 2 TYPE OF BABY BASKET AS APPENDED TO THIS PAGE. BASKET ARE SOLD AS TO WHERE IT BASIS SO U CAN DECORATE AS U WISH...




BABY WITH HOOD  (A/AA)
29x 15 1/2 x 6 1/2 (app) in inch

PRICE!!! CALL SMS WHATSAPP 013-5336173



BABY BASKET / MOSSES BASKET (FLAT)    (A/A)
29x 15 1/2 x 6 1/2 (app) in inch

PRICE!!! CALL SMS WHATSAPP 013-5336173


NOTE:  Basket A/A temporary discontinued and replaced with  S/01 basket

boleh la mula order basket S/01 Di bawah ok... whatsapp/sms/call 0135336173




PRICE!!! CALL SMS WHATSAPP 013-5336173


Bakul Baby S/01 berwarna


PRICE!!! CALL SMS WHATSAPP 013-5336173







Yang Ini Additional service, 
Jika anda mahu saya catkan bakul menjadi putih seperti gambar diatas :

Cat serta Upah cat : RM16.00


New!!!! 15/11/14

Finally, Our moses basket comes with stand

Pls call/sms/whatsapp to order and Query

013-5336173

NEW FEATURES:

AKSESORI TAMBAHAN:


TILAM DAN BUMPER








To Buy: SMS/call/whatapp : 013-5336173
email : msaniaga@gmail.com

Thursday, October 30, 2014

BAKUL TELUR BUNGA


RM1.25 /pc


Minimum order 100pcs


MUDAH UNTUK DI DECORATE

MUDAH!! MURAH DAN BERBALOI

TEMPAH SEGERA 

msaniaga@gmail/  the best guna whatsapp 013-5336173


Nota: sila beri masa untuk menganyam dan menyiapkan tempahan


Thursday, October 16, 2014

BAKUL PAKAIAN / LAMPIN /SUSU BABY C001

BAKUL PAKAIAN / LAMPIN /SUSU BABY 
KOD C001

Bakul pakain ,Lampin, picnic,bakul susu, baby stuffs dan lain lain

Sangat praktikal , value for money
Anyaman dari kulit rotan

Ianya Bakul Ekonomi dan merupakan satu set lengkap






Update version:

Atas permintaan ramai kastemer yang mahukan kain lapik dalam basket di atas
makanya , 
kami telah mengupah tukang jahit untuk kain lapik dalam yang menarik

Ala-ala english basket gitu. 

Amat sesuai dan di Hargai sekiranya di beri sebagai hadiah kepada baby baru lahir.

Harga Yang munasabah RM14 satu unit kain.

Ianya adalah " OPTION'' - Anda boleh beli basket sahaja atau beli dengan set kain dalamnya. Terpulang kepada pilihan anda.





SMS/CALL/WHATSAPP
013-5336173 UNTUK MEMBELI ATAU SEBARANG PERTANYAAN

Thursday, October 2, 2014

Fenomena Bakul Baby Awal Ashari dan Scha

Adoi...nak di jadikan Ceritanya kini..sejak Awal ashaari dan scha tayang bakul baby mereka di Laman sosial, Cenderahatirotan mendapat permintaan yang bertalu-talu. Semuanya mahukan Baby basket/ moses basket with hood.

Apa lagi semua stok habis....kena lah Anyam yang baru, Almaklum lah nak anyam satu bakul bukan mudah oooo.... mau ambil masa 2 hari

So customer baru terpaksa la tunggu Q ye...sehingga tempahan siap. Puan Sarah dan Puan Ninah dan mereka yang baru nak order.... masuk la Q ye

Meh kita tengok bakul Awal Ashari yang kasi boom kat Baby basket Cenderahatirotan ( yang customer share dengan I)





Yang ni hasil Anyaman cenderahatirotan

Pulak dah ada customer , Nak hanya bakul macam Awal Ashari , yang ada Ala-ala 2 hood tu... makanya terpaksa la saya buat kan satu. ....Khas Untuk En Izzat/puan shafiqah , Sabar ye !! lagi 2 hari siap la bakul ala-ala Awal Ashaari tu...ada 2 Hood tapi design bakul asal saya la ye.... nak jimat penggunaan rotan....dan kurang kan berat bakul.

Urusan dekoration dan Renda-renda tu pandai2 le hias...saya tak reti... Klau saya kasi orang buat nanti ...harga nya sungguh mahal mereka cas pula...

Update : 10/9/14
Okay bakul yang ala-ala  Schaawal dah siap....dianyam, untuk encik izzat/sharifah, harap terima lah seadanya...baru first time anyam design ini



Hurmmmm hood dia terlalu besar dan  kedalam kan! kan! kan!Hurmm, first try, la katakan...I think next order kena slim kan sikit hood nya 

Update entry ni 1/11/14



Ha yg ni dah di tambah baik... hoodnya dah di rendahakan sikit...berbanding first trial punya basket.



 Yang ni pula sudah dicat putih bakul ala-ala Schaawal tu. Ikut je la customer punya request



call sms/whatsapp/viber/telegram untuk tempahan..... 013-5336173



Update lagi entry ni :19/9/14

Gambar di bawah, baby basket yang dicat putih atas permintaan cutomer. Saya personally tak 

galakkan anda untuk cat putih, tetapi jika You all tak kisah saya boleh aje catkan putih

Bukan apa saya takut bau cat tu boleh sensitif kat baby

Apapun, cat dan Upah cat saya cat RM16

So macam ni lah Hasilnya kalau dah di cat Putih ye Puan puan sekalian

Ni pun permintaan khas customer sebab Bakul Awal dan scha warna putih.... pengaruh besar betul mereka bedua ni ek



Baby basket single hood (original design) yang sudah di cat putih


Sementara tu lawat la bakul baby cenderahatirotan ye



Monday, September 29, 2014



Terkini!!!

Berikutan dengan permintaan yang tinggi keatas bakul baby yang siap anyam, makanya CENDERAHATIROTAN, telah mula menjual bakul baby siap hias. I bukan nya reti menjahit maka terpaksalah mendapatkan khidmat pakar, Setakat menganyam reti la I...hee



RM360.00


Monday, August 18, 2014


New Baby basket/mosses basket For sale.  Ready stock
.

Memandangkan semua stok baby basket Cenderahatirotan dah habis, Malah Ramai yang sedang Q untuk siapkan basket mereka....


Makanya

Cenderahatirotan menyediakan alternatif bakul  baby bagi yang nak Urgent, yang malas nak Q.... I jual kan bakul dari rakan cenderahatirotan , tapi design dia ni lain sikit la ye,

Seperti mana bakul baby / moses basket di bawah



RM159.00

Please sms/call/whatsapp 013-5336173




Sessi bergambar dengan bakul baru ni ye:




Maaf la model I ni dah lanjut usia sikit...hehehe .. dah setahun..

Tapi just nak kasi idea sikit kat U all... biar la dia  test bakul ni dulu....