Wednesday, January 1, 2014

CENDERAHATI BAKUL BABY

Anda memikirkan cenderahati untuk baby yang baru lahir atau untuk baby anda yang bakal lahir....dapatkan bakul yang "Niche" amat sesuai untuk keperluan anda...pasti dihargai apabila anda jadikannya sebagai cenderahati.......


1. BABY BASKET a.k.a MOSES BASKET


Do you really need a Baby Moses Basket? For many new parents, the answer is yes. A Baby Moses Basket is the perfect way to keep your baby by your side anywhere in the house. It’s also great to take with you when you go visiting.
THERE A 2 TYPE OF BABY BASKET AS APPENDED TO THIS PAGE. BASKET ARE SOLD AS TO WHERE IT BASIS SO U CAN DECORATE AS U WISH...




BABY WITH HOOD  (A/AA)
29x 15 1/2 x 6 1/2 (app) in inch
RM159.00





BABY BASKET / MOSSES BASKET (FLAT)    (A/A)
29x 15 1/2 x 6 1/2 (app) in inch


To Buy: SMS/call/whatapp : 013-5336173
email : msaniaga@gmail.com


Sunday, December 29, 2013

BAKUL LAMPIN a.k.a BAKUL PAKAIAN BABY


2. Koleksi BAKUL LAMPIN 

(a.k.a bakul Pakaian Baby)


Di dalam entry ini anda bolehlah membeli pelbagai bakul Lampin/ bakul pakaian baby
sila sms/call/whatapp 013-5336173
email: msaniaga@gmail.com


A. BAKUL LAMPIN BESAR (A/AKA)







View bahagian dalamnya





Frontial View

This basket also known as Picnic Big basket.
Size P20x L14x T10 (app) in inch.
Sesuai untuk pakaian dan lampin baby, untuk travelling picnic etc.
RM145.00 





B.  BAKUL LAMPIN LEBAR (A/ALA) a.k.a picnic basket S1



Bakul yang di sebelah atas adalah bakul lampin lebar (A/ALA)
bakul lampin ini sama seperti bakul lampin besar di atas , bezanya adalah saiznya yang lebih kecil sedikit 
                                   
RM108.00 



C. BAKUL LAMPIN TINGGI (A/AMA) a.k.a picnic basket S2







Size P16xL9xT12 Inci  (appx)
.Bakul ini bezanya tinggi lebih sedikit dan kurang pada lebarnya.
2 kegunaan dalam satu...boleh untuk pakaian dan lampin...dan botol susu dan thermos dan keperluan berkaitan...oleh kerana ianya tinggi.
RM108.00 




BAKUL LAMPIN TINGGI CURVE TOP (A/AMA)
SAIZ  : P16xL9xT12 INCI

Kegunaan Sebagai bakul lampin, bakul susu, bakul pakaian baby , bakul picnic,
ada yang buat untuk "pet carrier" bawa kucing travel, tak la kucing tu melompat2 dalam kereta.
  RM108.00
Juga digunakan sebagai "PET CARRIER BASKET"  untuk membawa kucing atau anjing anda .




comparison ketiga-tiga bakul diatas

Kegunaan bakul:
1.BAKUL LAMPIN
2.BAKUL PAKAIAN
3.BAKUL PICNIC
4.BAKUL SUSU...AND... . THE REST U DECIDE

D. Bakul Lampin Open (A/P) a.k.a picnic open




Size approximate to Bakul lampin tinggi...bezanya bakul ini , ianya tidak bertutup...very well multi-purpose use..for picnic, bakul pakaian N lampin N etc..u decide...Surely will last long - 16X9X11 (PXLXT)
RM75.00 (no stock)







E. Bakul Lampin Square (A/AGA-S)






Bakul Lampin Square (Kod :A/AGA-S)
 SIZE : P 16X L 12X T 12)
Juga boleh dijadikan bakul pakaian basuhan baby (laundry basket).
Sesetengah customer jadikannya sebagai laundy basket letak di bilik untuk kumpul pakaian basuhan.Apa2 pun ikut la kreatif anda nak guna untuk apa ye.

RM108.00







Bakul Lampin Bulat ( 16 x 12 Inci)
RM105.00

Berminat!!! call/sms 013-5336173 @ email : shamliz@yahoo.com
sila sertakan nama dan kod barangan sekali ok.
                                                      

Saturday, December 28, 2013

Bakul Baby Rotan dan Bakul Berendoi

Bakul Berendoi

Bakul berendoi- sesuai untuk digunakan semasa upacara berendoi. Anyaman rotan, a very firm baby basket.
Saiz : Panjang 30" Bahagian atas dan 29" Panjang Base
Lebar 16"

RM185.00




Bakul Baby (Rocking Baby Basket)

Bakul khas untuk baby. Semacam rocking chair- sesuai untuk diganti kan sebagai Buaian.Very neatly and firmly weaved. Tahan Lasak.

RM275.00


Kelebihan :
1. Highly mobile ( U boleh bawa ke Hall semasa menonton TV, ke bilik semasa tidur, dapur etc.)
2. Boleh dijadikan sebagai bakul berendoi
3. Kukuh, boleh digunakan sehingga bertahun tahun lamanya
4.A memorable baby gift basket



KOLEKSI GAMBAR BAKUL BABY ROTAN DIATAS UNTUK TATAPAN ANDA

Anda boleh letakan bakul baby dekat dengan katil tidur pada waktu malam

highly mobile bakul ni

luas dan cukup untuk keselesaan baby
Kat dalam tu I bubuh kusyen sahaja


Seronok baby selesa, open air, tidak panas

Goyang (rock) aje bakul untuk menidurkan baby... tak perlu buaiyan
anda boleh bawa ke bilik, hall semasa tengok TV, ruang dapor atau waktu sedang 
berehat di luar rumah... baby sentiasa bersama anda

Akhir sekali tempah la segera, 

Call/sms/whatsapp/viber :013-5336173

Harga hanya RM275.00  (Tambah RM5.00 Untuk delivery)

Penghantaran : Airpak courier service 
(2-3 hari bekerja boleh terima)





KOLEKSI BAKUL SUSU BABY



Koleksi BAKUL SUSU 

Di dalam entry ini anda bolehlah membeli pelbagai bakul susu baby
sila sms/call/whatapp 013-5336173
email: msaniaga@gmail.com


A. BAKUL SUSU 15X8X9 INCI (A/AN)
Classical style





BAKUL SUSU 15X8X9 INCI (A/AN)
a very classical look basket  
 RM65.00 



Bakul Susu 10.5 x5x 7 inci (BS 001- small) 
RM 38.00  Now RM32.00



Bakul Susu 14x8x8  inci (BS 001- large)
RM45.00   Now 40.00


Bakul Susu 12x6x7  inci (BS 001- medium)
RM40.00  Now  RM35






Bakul Susu 10.5 x4 x 7.5 inci (BS 002)  
RM29.50


BAKUL SUSU 12X6X9 INCI (A/AHB)
RM40.00 no stock



BAKUL SUSU 13X8X8 INCI  (A.AM)
RM45.00 no stock




BAKUL SUSU KECIL BERTUTUP (A/ANA)
SAIZ: 12X6X10 INCI

RM59.00      

(sesuai juga untuk diisi girl stuffs seperti make-up dan lain-lain for travelling purposes)




Bakul Susu  Anyaman Pandan -  
 no stock

SAIZ L : RM45.00 (P 14 x L 9 X 9 INCI)
SAIZ M : 40.00 (P 12.5 x L 8 X 8 INCI)



sesuai untuk di isi Susu/ botol/  flask dan lain-lain keperluan baby 
didatangi dengan 3 saiz 


Bag Tali lilit-    (tanpa Linen)

NO STOCK


SAIZ L : ONLINE PRICE (RM28.00)

SAIZ M :  ONLINE PRICE (RM25.00)

SAIZ S : ONLINE PRICE (RM23.00)

Thursday, December 26, 2013

Bakul telur lepas (Bakul Telur Rotan Pelbagai Guna)

Entri kali ini berkenaan bakul telur pelbagai guna (Multi Purpose)- BAKUL TELUR LEPAS


Konsep: Berkonsepkan "DIY" -do it your self  /Murah/ mudah/ praktikal
                       (Ini semua untuk memenuhi kehendak pelanggan yang mencari bakul telur yang murah)

Bakul telur dianyam sebegini rupa sebenarnya untuk memberi kemudahan kepada pelanggan agar boleh mencorakkan bakul telur mengikut citarasa sendiri dan gubahan corak tersendiri.

Boleh bentuk bunjut simple, atau bentukkan seperti classic style bakul telur....kat bawah ni saya sertakan samplenya




RM0.95 (95 sen seunit)

Bagaimana Anda boleh manfaatkannya/ decorate/ corakkannya?

Simple macam bakul di bawah ini sahaja


Cara Pertama  :. Bunjutkan sahaja dan decorate sedikit ikut cita rasa dan kreativiti anda

ATAU

Cara Kedua: U all boleh bentukkan tangkai dan dekorate sendiri
(seperti Gambarajah di bawah)


Lagi sample sampel macam mana u all boleh bentukkan bakul rotan lepas yg U all beli... just be creative...buat yang simple ..dan murah  dan ...jangan peningkan kepala...


Untuk bentukkan tangkai tu 2 minit sahaja boleh siap...no worry

Nota: Perkara yang orang selalu cas mahal sampai harga 2.-3 ringgit adalah disebabkan kos they all nak decorate, Bakul tu murah sahaja sebab U all beli in bulk..... So i just jual bakul tu RM0.95 seunit...dah if U all decorate sendiri dengan ribbon atau kain jaring potpuri tu....kosnya mungkin 30-50 sen sahaja atau kurang.... Jimatkan!!!!!!!!!!!

Hurrrmmmm: O.k..o.k... Ramai yang meminta saya untuk buatkan tangkai tu siap....So bagi sesiapa yang malas nak bentukkan tangkai/handle bakul diatas, saya boleh gajikan pekerja saya untuk buatkan. So just bayar kat pekerja tu upah10 sen satu bakul  sahaja.....TETAPI...naak menghias tu U all buat sendiri la ikut citaa rasa...nak ribbon n decoration macam mana ok....servis pekerja tu hanya untuk bentukkan handle sahaja.

BOLEH DECORATE MACAM NI
ATAU BUATKAN HANDLE DI TEPI

Apa-apa soalan, U all call/sms/whatapp sahaja :013-5336173

READY STOCK :500 pcs


Dapat bayang kan dak, 
Dari bakul telur lepas tu, You all bentukkan tangkai
then
You all balutkan  dengan plastik atau kain jaring/ kain satin dan Ikatkan ribbon

Isikan candy ke, dodol atau apa sahaja goodies kat dalam nya


Gambar ni Kalau u all bubuh telur.... Hanya sekadar idea kepada anda sahaja

Tunggu:: More style to follow..........






Wednesday, December 25, 2013

Doorgift basket Murah /mini hamprers





Anda mahu doorgift seperti diatas?

Saya mempunyai masalah, sebab ramai customer meminta bakul doorgift/ mini hampers yang murah. So after due diligent survey, saya buatkan satu bakul doorgift yang praktikal dan mudah di hias.

Original Idea adalah dari bakul buluh berikut:


Tetapi saya tak ada stok buluh dan tak reti anyam buluh...ni semua import dari china/vietnam...skarang dah tak de stok

So , I buat la anyaman berkonsepkan berikut, tetapi dari ROTAN lah....yang penting Murah Mudah dan Praktikal

Hasilnya Yang Bakul Ini

MINI HAMPER/ DOORGIFT BASKET

For:         Hantaran, Door gift dan lain-lain

SIZE' :   Base 3 inci Top 4 inci dan unweaved portion 7.5 inci


Pertama:

Anda boleh  bentukkan bakul diatas menjadi bentuk mini hamper seperti dibawah ini

seterusnya:

Anda bunjutkan dengan Kain Jaring / Kain satin ataupun Plastik jernih sahaja
Ikatkan teben dan Hias mengikut citarasa anda

Isikan : Door gift pilihan anda
Kurma/ kuih Tradisonal / Dodol/ Manisan atau apa sahaja Stuff pilihan anda

Mudah Kan!!!!!

Seperti contoh ini diisi dengan Buah kurma sempena cenderahati bulan Puasa 
kepada anak yatim, kariah masjid atau apa sahaja event.



Mudah Murah dan cantikkan


ATAU

Bunjutkan sahaja seperti dibawah




so guna la kreativiti U all untuk menccantikkannya dan more presentable....katanya U all nak bakul yang murah....nah ni la termurah yang boleh saya buatkan... ikut la idea gambar di bawah ni utk hiasan


Quantity1-56-1011-2020-5050-100101-200200 and above
RM43.83.73.53.33.2call/sms





seperti ini, You all boleh la balutkan dengan kain satin, kain jaring, atau plastik agar lebih kemas.

Produk apa nak di isi terpulang selalunya orang akan jadikan Bakul isi kurma, bakul dodol, bakul pulut
dan juga disi dengan kuih tradisional sebagai cenderahati doorgift.