Saturday, November 15, 2014

Now Our Moses Basket comes with Stand



review on the way

pls call/sms/whatsapp for Query

013-5336173


Thursday, November 6, 2014

CENDERAHATI BAKUL BABY

Anda memikirkan cenderahati untuk baby yang baru lahir atau untuk baby anda yang bakal lahir....dapatkan bakul yang "Niche" amat sesuai untuk keperluan anda...pasti dihargai apabila anda jadikannya sebagai cenderahati.......


1. BABY BASKET a.k.a MOSES BASKET


Do you really need a Baby Moses Basket? For many new parents, the answer is yes. A Baby Moses Basket is the perfect way to keep your baby by your side anywhere in the house. It’s also great to take with you when you go visiting.
THERE A 2 TYPE OF BABY BASKET AS APPENDED TO THIS PAGE. BASKET ARE SOLD AS TO WHERE IT BASIS SO U CAN DECORATE AS U WISH...




BABY WITH HOOD  (A/AA)
29x 15 1/2 x 6 1/2 (app) in inch
RM159.00





BABY BASKET / MOSSES BASKET (FLAT)    (A/A)
29x 15 1/2 x 6 1/2 (app) in inch
RM135.00 -





Yang Ini Additional service, 
Jika anda mahu saya catkan bakul menjadi putih seperti gambar diatas :

Cat serta Upah cat : RM16.00


New!!!! 15/11/14

Finally, Our moses basket comes with stand

Pls call/sms/whatsapp to order and Query

013-5336173






To Buy: SMS/call/whatapp : 013-5336173
email : msaniaga@gmail.com


Thursday, October 30, 2014

BAKUL TELUR BUNGA


RM1.25 /pc


Minimum order 100pcs


MUDAH UNTUK DI DECORATE

MUDAH!! MURAH DAN BERBALOI

TEMPAH SEGERA 

msaniaga@gmail/  the best guna whatsapp 013-5336173


Nota: sila beri masa untuk menganyam dan menyiapkan tempahan


Thursday, October 2, 2014

Fenomena Bakul Baby Awal Ashari dan Scha

Adoi...nak di jadikan Ceritanya kini..sejak Awal ashaari dan scha tayang bakul baby mereka di Laman sosial, Cenderahatirotan mendapat permintaan yang bertalu-talu. Semuanya mahukan Baby basket/ moses basket with hood.

Apa lagi semua stok habis....kena lah Anyam yang baru, Almaklum lah nak anyam satu bakul bukan mudah oooo.... mau ambil masa 2 hari

So customer baru terpaksa la tunggu Q ye...sehingga tempahan siap. Puan Sarah dan Puan Ninah dan mereka yang baru nak order.... masuk la Q ye

Meh kita tengok bakul Awal Ashari yang kasi boom kat Baby basket Cenderahatirotan ( yang customer share dengan I)





Yang ni hasil Anyaman cenderahatirotan

Pulak dah ada customer , Nak hanya bakul macam Awal Ashari , yang ada Ala-ala 2 hood tu... makanya terpaksa la saya buat kan satu. ....Khas Untuk En Izzat/puan shafiqah , Sabar ye !! lagi 2 hari siap la bakul ala-ala Awal Ashaari tu...ada 2 Hood tapi design bakul asal saya la ye.... nak jimat penggunaan rotan....dan kurang kan berat bakul.

Urusan dekoration dan Renda-renda tu pandai2 le hias...saya tak reti... Klau saya kasi orang buat nanti ...harga nya sungguh mahal mereka cas pula...

Update : 10/9/14
Okay bakul yang ala-ala  Schaawal dah siap....dianyam, untuk encik izzat/sharifah, harap terima lah seadanya...baru first time anyam design ini



Hurmmmm hood dia terlalu besar dan  kedalam kan! kan! kan!Hurmm, first try, la katakan...I think next order kena slim kan sikit hood nya 

Update entry ni 1/11/14



Ha yg ni dah di tambah baik... hoodnya dah di rendahakan sikit...berbanding first trial punya basket.



 Yang ni pula sudah dicat putih bakul ala-ala Schaawal tu. Ikut je la customer punya request



call sms/whatsapp/viber/telegram untuk tempahan..... 013-5336173



Update lagi entry ni :19/9/14

Gambar di bawah, baby basket yang dicat putih atas permintaan cutomer. Saya personally tak 

galakkan anda untuk cat putih, tetapi jika You all tak kisah saya boleh aje catkan putih

Bukan apa saya takut bau cat tu boleh sensitif kat baby

Apapun, cat dan Upah cat saya cat RM16

So macam ni lah Hasilnya kalau dah di cat Putih ye Puan puan sekalian

Ni pun permintaan khas customer sebab Bakul Awal dan scha warna putih.... pengaruh besar betul mereka bedua ni ek



Baby basket single hood (original design) yang sudah di cat putih


Sementara tu lawat la bakul baby cenderahatirotan ye



Monday, September 29, 2014








Terkini!!!

Berikutan dengan permintaan yang tinggi keatas bakul baby yang siap anyam, makanya CENDERAHATIROTAN, telah mula menjual bakul baby siap hias. I bukan nya reti menjahit maka terpaksalah mendapatkan khidmat pakar, Setakat menganyam reti la I...hee



RM360.00


Monday, August 18, 2014


New Baby basket/mosses basket For sale.  Ready stock
.

Memandangkan semua stok baby basket Cenderahatirotan dah habis, Malah Ramai yang sedang Q untuk siapkan basket mereka....


Makanya

Cenderahatirotan menyediakan alternatif bakul  baby bagi yang nak Urgent, yang malas nak Q.... I jual kan bakul dari rakan cenderahatirotan , tapi design dia ni lain sikit la ye,

Seperti mana bakul baby / moses basket di bawah



RM159.00

Please sms/call/whatsapp 013-5336173




Sessi bergambar dengan bakul baru ni ye:




Maaf la model I ni dah lanjut usia sikit...hehehe .. dah setahun..

Tapi just nak kasi idea sikit kat U all... biar la dia  test bakul ni dulu....








Sunday, December 29, 2013

BAKUL BABY (ROCKING BABY BASKET) / KEN02

Bakul Baby (Rocking Baby Basket)

Bakul khas untuk baby. Semacam rocking chair- sesuai untuk diganti kan sebagai Buaian.
Very neatly and firmly weaved. Tahan Lasak.

RM275.00


Kelebihan :
1. Highly mobile ( U boleh bawa ke Hall semasa menonton TV, ke bilik semasa tidur, dapur etc.)
2. Boleh dijadikan sebagai bakul berendoi
3. Kukuh, boleh digunakan sehingga bertahun tahun lamanya
4.A memorable baby gift basket



KOLEKSI GAMBAR BAKUL BABY ROTAN DIATAS UNTUK TATAPAN ANDA

Anda boleh letakan bakul baby dekat dengan katil tidur pada waktu malam

highly mobile bakul ni

luas dan cukup untuk keselesaan baby
Kat dalam tu I bubuh kusyen sahaja


Seronok baby selesa, open air, tidak panas

Goyang (rock) aje bakul untuk menidurkan baby... tak perlu buaiyan
anda boleh bawa ke bilik, hall semasa tengok TV, ruang dapor atau waktu sedang 
berehat di luar rumah... baby sentiasa bersama anda

Akhir sekali tempah la segera, 

Call/sms/whatsapp/viber :013-5336173

Harga hanya RM275.00  (Tambah RM10.00 Untuk delivery)

Penghantaran : Airpak courier service 
(2-3 hari bekerja boleh terima)

BAKUL LAMPIN a.k.a BAKUL PAKAIAN BABY


2. Koleksi BAKUL LAMPIN 

(a.k.a bakul Pakaian Baby)


Di dalam entry ini anda bolehlah membeli pelbagai bakul Lampin/ bakul pakaian baby
sila sms/call/whatapp 013-5336173
email: msaniaga@gmail.com


A. BAKUL LAMPIN BESAR (A/AKA)







View bahagian dalamnya





Frontial View

This basket also known as Picnic Big basket.
Size P20x L14x T10 (app) in inch.
Sesuai untuk pakaian dan lampin baby, untuk travelling picnic etc.
RM145.00 





B.  BAKUL LAMPIN LEBAR (A/ALA) a.k.a picnic basket S1



Bakul yang di sebelah atas adalah bakul lampin lebar (A/ALA)
bakul lampin ini sama seperti bakul lampin besar di atas , bezanya adalah saiznya yang lebih kecil sedikit 
                                   
RM108.00 



C. BAKUL LAMPIN TINGGI (A/AMA) a.k.a picnic basket S2







Size P16xL9xT12 Inci  (appx)
.Bakul ini bezanya tinggi lebih sedikit dan kurang pada lebarnya.
2 kegunaan dalam satu...boleh untuk pakaian dan lampin...dan botol susu dan thermos dan keperluan berkaitan...oleh kerana ianya tinggi.
RM108.00 




BAKUL LAMPIN TINGGI CURVE TOP (A/AMA)
SAIZ  : P16xL9xT12 INCI

Kegunaan Sebagai bakul lampin, bakul susu, bakul pakaian baby , bakul picnic,
ada yang buat untuk "pet carrier" bawa kucing travel, tak la kucing tu melompat2 dalam kereta.
  RM108.00
Juga digunakan sebagai "PET CARRIER BASKET"  untuk membawa kucing atau anjing anda .




comparison ketiga-tiga bakul diatas

Kegunaan bakul:
1.BAKUL LAMPIN
2.BAKUL PAKAIAN
3.BAKUL PICNIC
4.BAKUL SUSU...AND... . THE REST U DECIDE

D. Bakul Lampin Open (A/P) a.k.a picnic open




Size approximate to Bakul lampin tinggi...bezanya bakul ini , ianya tidak bertutup...very well multi-purpose use..for picnic, bakul pakaian N lampin N etc..u decide...Surely will last long - 16X9X11 (PXLXT)
RM75.00 (no stock)







E. Bakul Lampin Square (A/AGA-S)






Bakul Lampin Square (Kod :A/AGA-S)
 SIZE : P 16X L 12X T 12)
Juga boleh dijadikan bakul pakaian basuhan baby (laundry basket).
Sesetengah customer jadikannya sebagai laundy basket letak di bilik untuk kumpul pakaian basuhan.Apa2 pun ikut la kreatif anda nak guna untuk apa ye.

RM108.00







Bakul Lampin Bulat ( 16 x 12 Inci)
RM105.00

Berminat!!! call/sms 013-5336173 @ email : shamliz@yahoo.com
sila sertakan nama dan kod barangan sekali ok.
                                                      

Saturday, December 28, 2013

Bakul Baby Rotan dan Bakul Berendoi

Bakul Berendoi / Bakul Baby Tidur

Bakul berendoi- 

Bakul didalam entry ini...sesuai untuk digunakan semasa upacara berendoi. 
Semuanya Anyaman rotan, a very firm baby basket.


Saiz : Panjang 30" Bahagian atas dan 29" Panjang Base
Lebar 16"

RM185.00




Bakul Baby (Rocking Baby Basket)

Bakul khas untuk baby. Semacam rocking chair- sesuai untuk diganti kan sebagai Buaian.
Very neatly and firmly weaved. Tahan Lasak.

RM275.00


Kelebihan :
1. Highly mobile ( U boleh bawa ke Hall semasa menonton TV, ke bilik semasa tidur, dapur etc.)
2. Boleh dijadikan sebagai bakul berendoi
3. Kukuh, boleh digunakan sehingga bertahun tahun lamanya
4.A memorable baby gift basket





New!!



Saiz: 40 x 21 x 20 Inci (Panjang x Lebar x Tinggi)
RM396.00


Saiz: 34 x 21 x 10 Inci (Panjang x Lebar x Tinggi)

RM 280.00


RM395.00

Bakul Buaian BT106

RM415.00